SHK

Av Live-Rapportör SHK - 29 oktober 2012 21:02

Jag kommer i 3 dagar dela upp alla periodresultat från omg 1 till 14 så att varje period räknas som en match.  På så vis kan vi få fram intressant information hur bra som man verkligen är i respektive period.

Örnsköldsvik-Sundsvall 2-2

Imorgon blir det period 2 som jag kommer gå igenom.

Av Live-Rapportör SHK - 25 oktober 2012 18:29

Då var det dags för revanchmöte för Sollefteå Hockey!
Fredag 5 oktober så avgjordes säsongens första derby som spelades i Latbergshallen.
Den matchen slutade med en 5-4 förlust för Sollefteå efter förlängning.   Den där matchen var Kramfors skandalomsussade Kanadensare Mike Danton spelade sin först match.   Jag var osäker på Danton om han verkligen skulle göra succé.  Han gjorde en helt okej match 1 mål och 1 assist var ju en helt godkänd debut.   Matchresultat i sig speglade inte matchbilden.  Även om jag kanske ser matchen med Sollefteåögon så tycker jag ändå att Sollefteå var det bättre laget.   Nu är det dags för den stora revanchen för Sollefteå,  extra spänndande då båda lagen har spelat bättre under dom senaste matcherna.  Även om man fortfarande har bra bit upp till fjärde placerade Kovlands IF,  och man har fortfarande allettan som ett realistiskt mål.  Innan den förlusten så hade Sollefteå fyra raka derby segrar, jag tror förlusten senast var ett undantag och Sollefteå kommer gå segrade imorgondagens derby strid. Jag tror det kan bli en nytändning för laget med Söderqvist/Andersson i Sollefteå båset.

Sollefteå spelarstatistik

Kramfors spelarstatistik

Av Live-Rapportör SHK - 9 oktober 2012 21:34

Notera:  detta är statistiken som finns på everysport.com,   den ska stämma men jag reserverar mig för eventuella fel.

Av Live-Rapportör SHK - 9 oktober 2012 20:52

Imorgonkväll gäller det,   Sollefteå får inte tappa poäng i hemmamatchen mot Kovlands IF.
Tar man inte en trea mot Kovland så kan poängavståndet upp till fjärde placerade laget vara hela 10 poäng.
Trots den negativa starten så tror jag Sollefteå tar tre pinnar imorgon (onsdag)  man får tillbaka Niklas Öhman efter hans 6 matcher långa avstängning sedadn tror jag laget är riktigt revanchsugna efter den dåliga inledningen.  Notera Sollefteå hockey vann sina två hemmamatcher förra säsongen mot Kovland - 2-1 19 februari och 4-2 6 november 2011.

Då var det dags för lite spelförslag inför onsdagsomgången.

Njurunda-Kramfors
En riktigt lurig match att tippa.  Man vet inte riktigt vart man har Kramfors,   tror inte man ska kunna skrälla här trots man har fd nhl-spelaren Mike Danton i laget.   1-12 förlusten senast borta mot Sundsvall var tung för laget och jag är inte säker spelarna i Kramfors bara kan försöka glömma den käftsmällen bara sådär.  Njurunda gjorde det riktigt bra hemma mot Östersund senast och det såg länge ut som om man skulle kunna skrälla när man ledder 3-2 inför sista perioden.  Men efter två mål inom en kort period i den tredje perioden så hade man förlorat.
Denna gången så tror jag inte man kommer tappa några poäng,  mitt tips 3 poäng till Njurunda kanske med 4-2?

Östersund IF-Brunflo
"Jämtländskt derby" detta är kvällens säkraste tillsammans med Sundsvall Hockey.
Östersund IF satsar hårt på försöka ta andra platsen i serien bakom Sundsvall.   När lagen spelade mot varandra i Brunflo den 16 september vann Östersund med 6-1.

Sollefteå Hockey-Kovlands IF
Sollefteå har startat säsongen riktigt svagt och har efter 7 spelade omgångar endast skrapat ihop 4 poäng.  Kovland har tvärtemot Sollefteå öppnat säsongen riktigt starkt och man har skrapat ihop hela 13 poäng på lika många matcher spelade.  Sollefteå får tillbaka Niklas Öhman vilket jag tror kan bli en riktig boost för laget att man har plusstatistik hemma mot Kovland tror jag är psykologisk viktigt.  Jag väljer att spela på Sollefteå,  det är inte bara hjärtat som säger Sollefteå Hockey utan även hjärnan säger att det kommer bli Sollefteåseger på onsdag.

Sundsvall Hockey-Örnsköldsvik
Trots Örnsködsvik startat säsongen riktigt starkt då man skrapat ihop 15 poäng och har en andra plats i serien så ligger man ändå 8 poäng bakom Sundsvall Hockey.
Det är inget snack skillnaden mellan lagen är så pass stor att Örnsköldsvik ska inte ha någon chans att skrälla här speciellt inte då matchen spelas i Sundsvall på Gärdehov.  Man får ju inte tillbaka mycket pengar på Sundsvallsseger men den är 95% säker anser jag.

Jag spelar och jag stödjer Sollefteå Hockey det hoppas jag även att du gör.

Av Live-Rapportör SHK - 6 oktober 2012 21:15

Banner för SVEA 250x250
Använd denna banner när du lägger dina spel!

Av Live-Rapportör SHK - 6 oktober 2012 05:40

Ber om ursäkt för det inte kommit ut något inlägg om hur Kramfors matchen var.    Efter ha suttit och skrivet ett långt inlägg under en lång tid. När jag skulle posta inlägget kom meddelandet om att jag hade blivit automatiskt utloggad.
Tyvärr så hade jag inte tagit någon kopia på allt som jag hade skrivet.

Riktigt riktigt jobbigt och irriterande,  troligen så kommer jag inte göra om inlägget.   Gör här nedan en kort sammanfattning av matchen.

Period 1
Blev en ganska händelsefattig period,  dock ett litet spelövertag för Sollefteå.
Period 2
Ägde varsinn tio minuters period.   Första tio minuterna av period 2 spelade Kramfors riktigt bra och man tog ledningen 1-0/2-0 helt rättvist.   Ju längre perioden gick ju mer tog Sollefteå över mer och mer, å helt rättvist gjorde man både 2-1 och 2-2 innan periodsigmalen ljöd.
Period 3
Blev det många hårda dueller,  många heta derbykänslor.  Det hela eskalerade 3.59 in den tredje perioden då Kramfors Eirik Hopen kastade sina handskar och utmanade Sollefteås Viktor Ledin på fight.   Eirik vevade på mot Viktor utan att få in någon träff.   Jag tycker domaren gjorde lite lätt för sig när han dömde 5  x 20 minuter/Game Misconduct på båda spelarna.  Det var endast Eirik som försökte slåss, Viktor försvarade bara sig utan dela ut några smällar.  Att båda spelarna fick samma straff är för mig helt obegripligt.   Eiriks straff 5  x 20 minuter/Game Misconduct var helt rätt dömt men att Viktor fick samma straff är obegripligt, en utvisning på fem minuter tycker jag borde räckt.  Men som sagt det är domaren som dömer och i denna situationen så tycker jag han gjorde det enkelt för sig.   Vi fick lika många mål i den tredje perioden som vi fick i den andra, periodresultatet 2-2 var rättvist.
Fjärde perioden
3.28 in i den förlängnings perioden så avgjorde Kramfors Kanadensare Mike Danton matchen med sitt 4-3 mål.

Var slutresultatet ett rättvist resultat?   Njae jag vet inte,   det hade lika gärna slutat med helt omvända siffror och Sollefteå var spelmässigt det bättre laget sett över hela matchen.   Men man vinner ju inte alltid matcher  på vara det bättre laget,  det gäller ju göra fler mål än sina motståndare och det gjorde Kramfors fler av i matchen.

Av Live-Rapportör SHK - 4 oktober 2012 18:20

Detta blir min premiär som jag live-rapportör på en bortamatch.   Jag ser fram emot det mycket och det ska bli riktigt kul få följa med Sollefteå Hockey.  Och matchen dom kommer nog bli en riktigt bra sådan är jag helt säker på,  två lag som båda är i stort poängbehov.

Kramfors Alliansen som inför denna derby har två nyförvärv i sin spelartrupp.

Michael Danton och Alexander Eriksson

Mike Danton är den  där skandalomsusade Kanadensare,  som har meriter från NHL-spel med St Louis Blues och New Jersey Devils.  Under tiden som Mike spelade i NHL  så spelade han 87 matcher, på dessa matcher så gjorde han 14 poäng -  9 mål och 5 assist.   Men dessa meriter strecker sig så långt bak som säsongen 2003-04,  sedan dess har haft ett speluppehåll då han suttit i fängelse sex år.  Direkt när Mike släpptes från sitt fängelsestraff så återupptog han sin hockeykarriär och spelade 2009-10/2010-11 universitets hockey med Saint Mary's Universitet där vann han mästerskapet.   Sin riktiga comeback gjorde Mike när han förra säsongen fick chansen spela med division 1 laget IFK Ore.  Där gjorde han en ganska bra säsong med  16 mål, 25 assist = 41 poäng på dom 27 matcher som han spelade med laget.  Noterbart IFK Ore var ett av dom sämre lagen i div 1 c förra säsongen,  laget nådde aldrig till allettan.
Mike har mycket kvar att bevisa innan jag ska bli imponerad.  Min åsikt är att Mike är lite väl uppskriven och jag tror inte han kommer bli någon frälsare för Kramfors.

Det andra nyförvärvet Alexander Eriksson,   han spelade förra säsongen i norska andra ligan med laget Furuset.
Alexander har spelat juniorhockey med HV71.

Dessa två spelare kommer säkert bli viktiga för Kramfors Alliansen på längre sikt.  Dessa är inga spelare som ensamma kan gå in och slå Sollefteå Hockey.  Matchen på fredag kommer kanske bli det tuffaste derbyt lagen emellan fr. de senaste säsongerna.

15:00 Sollefteå - Kramforsall 5 - 2

Visst kommer sjätte raka segern på fredag?   Mitt tips en jämn match men Sollefteå kommer dra det längsta strået och vinna matchen.

Av Live-Rapportör SHK - 26 september 2012 18:11

Ska göra en presentation vem jag är och vad det är som jag kommer att pyssla med under vintertiden.
Jag Christer och är sedan tidigare live-rapportör och bloggare för Sollefteå GIF och Remsle UIF.
Nu har jag även gett mig in i hockeyns värld,   jag kommer först och främst live-rapportera från samtliga hemmamatcher sedan så kommer jag följa med laget och live-rapportera från en hel del bortamatcher också.

Kommer även börja blogga mer på denna bloggen när fotbollssäsongen tagit slut vilket den gör till helgen.
Jag kommer främst skriva lite införinformation innan matchen med även skriva matchrapporterar efter matcherna.  Allt gör jag i mån av tid.

Det som jag tycker är det roligaste som finns är att skriva statistik,  vilket ni kommer märka här på bloggen när det gått ett antal omgångar.  Jag kommer göra många statistik uppställningar här på bloggen,   en del information som jag tar fram via statistik kan vara riktigt intressant att läsa.   Jag kommer låta serien pågå 10 omgångar innan jag kommer presentera första intressanta statistikinformationen.

Mitt främsta mål och vision är att det som jag gör i framtiden så generera pengar till klubben samtidigt som man får bra information.   Med everysport som jag live-rapporterar ifrån låter vi supportrarna kommma klubben närmare iom jag kommer live-rapportera från en hel del bortamatcher också.    Det jag skriver i mina live-rapporteringar  och här på bloggen är ju aldrig någon information som man kan få i tidningarna.

Min personliga uppfattning är att det skrivs för lite i lokala dagstidningarna,  lokaljournalisterna skriver någon spalt efter den information man fått av tränarna.   Det ger ju inte dig som supporter hela bilden om hur matchen varit eller vad som händer.

Jag hoppas att ni är många som kommer följa med mig på denna resa i vinter.     Jag kommer vara på plats på Niphallen vid varje hemmamatch och jag kommer följa med på en hel del bortamatcher.

Alla ni som registrerat er var inte blyga med att ställa fråga i diskussionrutan som finns på matchsidan.   Den finns där för att just ni som följer live-rapportering ska kunna ställa frågor till mig som live-rapportör för, efter och under matcherna.

Jag har följt hockey enda sedan jag lärde mig att läsa och skriva så hockey det kan jag.   Detta är första gången som jag live-rapporterar hockey så ni får ha lite tålamod att det inte kanske blir perfekta rapporteringar nu i början.
Har väldigt höga krav på mig själv och jag blir sällan nöjd med det jag gör inte ens om det är någon annan som tycker jag gjort ett bra jobb.   Så jag försöker hela tiden på att bli bättre på det jag gör,  och det kommer jag förhoppningsvis bli ju mer hockeymatcher som jag har live-rapporterat ifrån.